Nice to know

Yoeri Havik, wereldkampioen op weg naar de Olympische Spelen

Op 8 augustus 2023 werd hij samen met Jan-Willem van Schip wereldkampioen baanwielrennen op het onderdeel koppelkoers. Het was dé snelste koppelkoers ooit op een wereldkampioenschap baanwielrennen. Na een zeer spannend slotstuk mocht Yoeri de regenboogtrui aantrekken in het Schotse Glasgow, een moment om nooit te vergeten. Yoeri Havik, wereldkampioen op weg naar de Olympische Spelen

YOERI HAVIK ©MIR Sportmarketing

Tijdens zo’n hoogtestage maken we vooral veel uren op de fiets. Deze lange dagen worden afgewisseld door korte VO2-max trainingen. We proberen gedurende deze drie weken op hoogte zo fit mogelijk te worden, waarna we op zeeniveau weer op de baan gaan trainen.

Yoeri Havik

Baanwielrenner

Colombia

Nu een half jaar later is hij in volle voorbereiding voor de Olympische Spelen in Parijs, dit doet hij op hoogte in Colombia. Maar waarom gaat Yoeri op hoogtestage en waarom in Colombia? ‘Colombia is een ideale plek om in het vroege voorjaar op hoogtestage te gaan. Op veel andere plekken in Europa ligt nog sneeuw op deze hoogte, terwijl we hier in mooi weer onze trainingen konden afwerken. Bovendien heerst er in Colombia een echte wielercultuur,’ aldus Yoeri Havik.

Samen met andere baanrenners, onder andere Jan-Willem van Schip, bracht Yoeri meerdere weken op hoogte door. Hij maakte veel uren op de fiets, maar genoot ook van de omgeving.
Colombia is de ideale plek voor een hoogtestage in maart. De klimmen zijn niet te lang, het weer is goed en het is een ontzettend mooi land om te fietsen. De omgeving doet me denken aan de Vogezen, klimmen van twintig minuten tot maximaal een uur. Dit is ideaal voor een baanrenner, zodoende raken we niet te veel snelheid kwijt en hadden we ook nog de optie om vlak te trainen,’ aldus Yoeri Havik.

Yoeri Havik en Jan Willem van 't Schip Wereldkampioen
Yoeri Havik - Winnaar Zesdaagse van Gent
Yoeri Havik Wereldkampioen Koppelkoers

Olympische Spelen Parijs

De komende periode zal zeer belangrijk zijn voor de Olympische Spelen. Ter voorbereiding op de Olympische Spelen rijd ik nog de wegkoersen Tour de Mirabelle en de ZLM Tour. Na deze koersen gaan we met de selectie in juni nog eenmaal op hoogte waarna het op 10 augustus moet gebeuren!’ Yoeri Havik, wereldkampioen op weg naar de Olympische Spelen

10 augustus is het zover. Dan zal Yoeri Havik samen met Jan-Willem van Schip een gooi doen naar een Olympische medaille. Hier komt hij uit op het onderdeel Omnium en de koppelkoers samen met Jan-Willem van Schip uit.
Wil je Yoeri en zijn weg naar de Olympische Spelen volgen? Neem dan een kijkje op zijn social media!