Nice to have

Kopwerk – Het brein bepaalt

Wat is dat toch, dat je in het voorjaar zelfs door de sneeuw fietst voor je broodnodige kilometers maar dat je in de herfst twijfelt?

Aart Vierhouten

Ex prof, Auteur KOPWERK

Blog | Aart Vierhouten

We leven in een land waar de vier seizoenen sterk heersen. Dat deze seizoenen verschillen en allemaal verrassend mooi zijn, is ook een feit.

De herfst is toch wel het ingewikkeldste seizoen voor de wielrenner. De overgang naar koudere temperaturen in combinatie met natte wegen is voor menig wielrenner een reden om de fiets te laten staan. En dat terwijl de herfstkleuren je zo kunnen laten genieten tijdens je fietsrondje.

Het begint al met je kledingkeuze. Je kijkt naar buiten, de wind blaast, het is fris en je vraagt je af hoeveel shirtjes je aan moet. Of kies je toch maar gelijk voor een windjack?
In de herfst moet je schakelen naar beenstukken, regenjasje en oh ja, je overschoenen niet vergeten. Alleen die gedachten zijn vaak al genoeg om niet op de fiets te springen.

Wanneer je toch doorzet en gewapend bent tegen het herfstweer, merk je al na tien minuten fietsen dat je met een glimlach rondrijdt! Hoe kan dat toch?

Je brein kan je behoorlijk op het verkeerde been zetten! Hoe je brein functioneert en wat je kan doen om dit te overwinnen, lees je in KOPWERK.