Nice to have

Velor’s 100% circulaire wielershirts

Een primeur in de wielerwereld. Het allereerste volledig circulaire fietsshirt is een feit. Het Nederlandse duurzame fietskledingmerk Velor heeft in samenwerking met GR3N een fietsshirt geproduceerd dat volledig bestaat uit afgedankte wielerkleding. Hiermee is Velor de eerste met 100% circulaire wielershirts. Velor’s 100% circulaire wielershirts

Velor, een jong merk in duurzame fietskleding van oud-wielerprofs Tom Leezer, mede-oprichter en Bram Tankink, kersverse merkambassadeur, kondigt vol trots deze baanbrekende mijlpaal aan: het allereerste 100% volledige circulaire fietsshirt.

Ik ben enorm trots dat we erin geslaagd zijn om circulaire fietsshirts te maken! Velor werd 3 jaar geleden opgericht met het doel een oplossing te vinden voor het verbranden en dumpen van fietskleding. Dit is een mijlpaal in onze reis om op grote schaal nieuwe fietskleding te maken van oude fietskleding en het is een prachtig begin van iets dat eigenlijk begint aan het einde.

Tom Leezer

Mede-oprichter | Ex-wielerprof Jumbo-Visma, Velor Cycling

Hoe werkt Velor?

Klanten kunnen hun oude shirts inleveren via diverse inzamelpunten, zoals de website, partnerwinkels en fietsevenementen. Vervolgens worden de gebruikte shirts naar de recyclingpartner vervoerd voor een efficiënt verwerkingsproces. Daar worden de ingezamelde shirts gerecycled, waarbij polyester wordt teruggewonnen en afgebroken tot basiscomponenten. Het gerecyclede polyester wordt vervolgens gesponnen tot hoogwaardig garen, dat als basis dient voor de stoffen. Deze garen worden geweven tot duurzame en hoogwaardige stof, waarna ze uiteindelijk worden gesublimeerd en genaaid tot nieuwe shirts en andere fietskledingstukken. Velor’s 100% circulaire wielershirts

Dit biedt grote impact op het verkleinen van de voetafdruk op onze planeet. Draag duurzame kleding en koester de aardbol. Kies voor het kledingmerk van vandaag met het oog op morgen.

Velor, meer dan een fietskledingmerk

Het vormt een gemeenschap van dagelijkse forenzen, avonturiers en weekend warriors, allemaal verenigd door hun passie voor fietsen en het milieu. De producten van Velor zijn ontworpen om lang mee te gaan, met zorg gemaakt en bedoeld om liefde voor fietsen en de planeet te inspireren.

Tom-Leezer-superknecht-Jumbo
Tom-Leezer- Jumbo Visma
Tom-Leezer-Jumbo-Visma