Nice to do

Oostenrijkse klimuitdaging met Johnny Hoogerland

Klimmen met Johnny Hoogerland in Karinthië Oostenrijkse klimuitdaging met Johnny Hoogerland

Ben jij geïnteresseerd in het voor- of najaar in een mooi fietsarrangement met uitdagende en veelzijdige routes? Vind je het leuk om jezelf uit te dagen en tips van voormalig Nederlands kampioen Johnny Hoogerland te ontvangen? Wil je samen met je wielervrienden de Oostenrijkse uitdaging aan? Uiteraard met plezier voorop en geschikt voor ieder wielerniveau. Boek nu je fietstrip in Velden am Wörthersee bij Pension Hoogerland 

Een dag met Johnny op pad om op de meeste gave wegen te rijden, de meest rustige beklimmingen te bedwingen en te genieten van de mooiste vergezichten. Een uitdagende route door het mooie Karinthië. Onderweg voorziet Johnny je van onmisbare tips en tricks voor optimale fietsbeleving.

Doorfietsen naar Slovenië of Italië?

Op de overige fietsdagen word je een op-maat gemaakte fietsroute aangeboden. Waar wil je naartoe: Italië, Slovenië? Het is allemaal op één dag te rijden vanuit Pension Hoogerland. Uiteraard wordt de route aangepast op het gewenste fietsniveau.

Na het fietsen zijn er genoeg mogelijkheden om te ontspannen: zwemmen in de superheldere Wörthersee, wandelen over de boulevard met vele winkeltjes en genieten op een zonnig terras in het centrum van Velden, of natuurlijk ontspannen in de tuin aan het zwembad. Pension Hoogerland biedt ook BBQ avonden en een vrolijke pub quiz. Kortom genieten met gelijkgestemden tijdens een heerlijk verblijf.

Wielerarrangementen

Elk fietsarrangement wordt op-maat aangeboden. Het bestaat standaard uit overnachtingen op basis van 2 persoonskamer, met een uitgebreid fietsersontbijt. Oostenrijkse klimuitdaging met Johnny Hoogerland

Optioneel

  • Fietsbegeleiding en/of wielerclinic door Johnny Hoogerland
  • Passende wielerpresentatie van Johnny of zelf in te vullen avondprogramma
  • Op maat gemaakte fietsroutes
  • Wasservice voor je kleding
  • Gebruik van de afgesloten fietsenstalling

Alweer ruim vijf jaar is Karinthië voor de familie Hoogerland het ware (fiets)paradijs, en dat delen ze graag met iedere wielerliefhebber!

Johnny Hoogerland-Tour-de-France-Bollentrui Cor Vos© MIR Sportmarketing

Held Johnny Hoogerland

Als junior won Johnny al de Ronde van Vlaanderen. Hij is een aanvallende renner die altijd zin had om te koersen, én nu weer.

Tour de France

Johnny kende internationale bekendheid na een bizarre aanrijding in de Tour de France van 2011. De hele wereld was getuige toen de Franse TV de koplopers, waaronder Johnny en ook de Spanjaard Juan Antonio Flecha, werden aangereden door een dramatische manoeuvre. Johnny belandde onfortuinlijk in het prikkeldraad, liep diepe snijwonden op, krabbelde terug op zijn fiets en reed de rit uit. Hij had die dag het klimklassement gewonnen maar na de emotionele huldiging kon Johnny gelijk door naar het ziekenhuis. Hij kreeg 33 hechtingen om al zijn wonden te hechten. Toch reed hij de Tour de France uit, finishte in Parijs en werd onthaald als held. De val, de bolletjestrui, de aanvallende rijstijl en zijn strijdlustige karakter maakten Johnny Hoogerland bijzonder populair, en niet alleen in Nederland.

In 2013 werd Johnny Nederlands Kampioen na een uitputtingsslag in Kerkrade. Hij bedwong de beklimming van het Duivels Bos van 18% als beste die dag. Een mooi podium met Tom Dumoulin op de de tweede plaats en derde Sebastiaan Langeveld.

Johnny stopte in 2016 als profrenner. Een tweede aanrijding op een Spaans trainingskamp deed Johnny het vertrouwen en de moed verliezen. Hij beëindigde zijn carrière bij het Nederlandse Team Roompot waar hij de laatste twee jaar voor reed.

Inmiddels heeft hij als ex prof de Ötzlthaler Marathon 2021 op zijn palmares bijgeschreven. En begin 2023 keerde Johnny éénmalig terug naar het profpeloton. Hij sloot zich als gastrenner aan bij Shabab Al Ahli Cycling Team om Tour of Sharjah te rijden in de Verenigde Arabische Emiraten.