Nice to do

De Grenspalenklassieker van Bram Tankink

De Grenspalenklassieker van Bram Tankink

De drang naar avontuur heeft er bij Bram altijd al ingezeten. Helaas heeft hij deze drang tijdens zijn profcarrière weg moeten steken. De trainingsschema’s, trainingskampen en wedstrijden boden geen ruimte voor avontuur. Nu Bram geen profrenner meer is heeft hij weer ruimte om op avontuur te gaan. Zo maakt hij, samen met Jos van Emden, routes voor de Grenspalenklassiekers. Deze routes gaan net een stapje verder of zijn gewaagder dan ‘gebruikelijk’.

Toen Jos van Emden vanuit Schiedam naar de grensstreek verhuisde, had hij nog nooit een grenspaal gezien. Zo ging Jos steeds op zoek naar nieuwe grenspalen, die hij kon afvinken zodra hij ze had gevonden. Zijn fascinatie voor de geschiedenis van de grens was al snel geboren. Binnen no-time nam Jos andere renners mee in zijn zoektocht en werd ook Bram besmet met het grenspalenvirus.

Het fanatisme voor de grenspaal is niet zomaar een grap. Tijdens een training moet je altijd een doel hebben. Want simpelweg een rondje fietsen kan vervelen. Als je een doel hebt, heb je focus. En zo gingen Jos en ik op zoek naar nieuwe grenspalen.

Bram Tankink

ex-profrenner

Bram Tankink tijdens zijn Grenspalenklassieker

De grenspalenklassieker is een unieke beleving met adembenemende routes, maximale beleving, plezier en avontuur. Het is voor Bram een manier om terug te gaan naar de basis van het fietsen, het ontdekken van nieuwe wegen en met mooie tochten maken. Plezier staat voorop. Het fietsfeest, de zoektocht naar grenspalen en de historie van de grens zorgen altijd voor extra toegevoegde waarde. Met de Grenspalenklassieker proberen Bram en Jos grenzen te verleggen en met plezier het fietsen te beleven. Als dat lukt, dan is de opzet geslaagd.

Het plezier, het ontdekken van mooie routes en de historie komt allemaal samen in de vier tochten (plus Xtreme editie) die Bram en Jos organiseren. 

 Benieuwd naar de grenspalenklassiekers? Neem een kijkje op de website en schrijf je in!

Kalender Grenspalenklassieker Bram Tankink